terug naar overzicht Welke premies in de toekomst ?

Er zullen premies blijven bestaan voor het renoveren en energie vriendelijk maken van woningen. Een greep uit de vooruitzichten voor de volgende jaren :

Nieuwe woningeigenaars zullen in de toekomst (vanaf 2021 ?) een renteloze lening kunnen afsluiten tot 60.000 euro om renovaties te financieren. Deze kan afgesloten worden bij uw lokale bank of bij uw lokaal energiehuis. De Vlaamse overheid zal de intresten voor haar rekening nemen. Voorwaarde is dat de renovatiewerken binnen de vijf jaar na aanschaf van de woning voltooid zijn. Dit is dus enkel voor nieuwe eigenaren.

Hiernaast zal er een ‘Labelpremie’ komen van 2.500 tot 5.000 €. Deze kan men bekomen wanneer de isolatie van de woning grondig verbeterd werd en dit moet aangetoond worden aan de hand van een nieuw energieprestatiecertificaat.

Verder is het de bedoeling dat voor bestaande woningeigenaren tegen 2022 er een geïntegreerde woningrenovatiepremie zal komen. Deze wordt een hervorming van alle bestaande renovatie- en energiepremies tot een ééngemaakt premie die via één uniek loket aangevraagd kan worden.

Naar de toekomst zullen er dus een aantal premies verdwijnen. Neem gerust ook een kijkje naar de premies 2020, die nu gelden bij de vervangen van uw ramen en deuren. De Belgische ramen en deuren van Winfera voldoen aan alle voorwaarden. 

 

030) Voordeur - tijdens werken

terug naar overzicht