terug naar overzicht Ik BENOVEER voorloperslabel

Als het van de Vlaamse overheid afhangt, renoveert de Vlaming niet meer maar hij benoveert. Dit nieuwe werkwoord staat voor ‘beter renoveren’. Deceuninck kreeg als één van de allereerste het ‘Ik BENOveer’-voorloperslabel. 

Gewoon renoveren, dus alleen maar doen wat momenteel wettelijk verplicht is, gaat niet ver genoeg. We moeten met zijn allen ‘BENOveren’ of BEter reNOveren dan gebruikelijk is. Hiervoor kunnen 2 sporen worden gevolgd:

- elk onderdeel van de bouwschil (dak, muren, ramen, vloeren) van de woning mag een welbepaalde U-waarde niet overschrijden (ramen en beglazing Umax K1.5 en glas Umax K1.1).

- verwarmen met een energiezuinige installatie. 

Omdat lokale overheden, intermediaire organisaties, kredietinstellingen en professionelen in de bouwsector van kapitaal belang zijn om een stevig BENOvatiedraagvlak uit te bouwen, roept het Vlaams Energieagentschap op om de BENOvatieprincipes vanaf vandaag in de praktijk te brengen en te promoten.

Deceuninck is voorloper op dit gebied en daarom kreeg Philippe Verriest, marketing verantwoordelijke van Deceuninck, één van de allereerste Ik BENOveer-voorloperslabels van de Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

terug naar overzicht