terug naar overzicht Beschadigde silicone buiten ? Let op onze dieren .....

Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, dieren lusten graag silicone en vinden deze aan onze ramen, vooral op de onderdorpel.

Slakken

Slakken vinden hun weg tot aan onze ramen, waar ze de kit aantasten. Dit gebeurt zowel bij siliconen als bij PUR, zelfs als deze overschilderd is. Het ziet er uit alsof er met een bijtel stukken uit de siliconen gehaald zijn.

De oplossingen zijn vooral middelen om te voorkomen : hou planten weg van de ramen, strooi slakkenkorrels of zet nematoden (kleine wormpjes) uit.

Duiven

Duiven zijn vooral zot van verse silicone aan de onderzijde van de ramen. Wanneer de silicone net aangebracht werd, durven ze behoorlijk schade aan te brengen. De enige oplossing hiervoor is het aanbrengen van weringen tegen duiven.

Andere vogels

In het voorjaar vertonen mannetjesvogels territoriumdrift, vooral tijdens het bouwen van hun nestje, waardoor ze agressief gedrag vertonen. Door de weerspiegeling van glas denken ze een concurrent te zien en uiten dit door hard ergens op te pikken, in dit geval silicone.

Pluimvee

Kippen en kalkoenen houden er van om in silicone te pikken. Dit is goed zichtbaar want de beschadigingen houden op ter hoogte van de bovenzijde van deze dieren.

terug naar overzicht