terug naar overzicht ATG-goedkeuring voor raam- en deursysteem Deceuninck Zendow#neo Premium

Onlangs werd de technische goedkeuring ATG met certificaat verleend aan het raam- en deursysteem Deceuninck Zendow#neo Premium. Deze – niet-verplichte maar vrijwillig aangevraagde – ATG-goedkeuring is een van de vele beloningen die Deceuninck dankzij zijn niet-aflatende innovatiedrang de laatste jaren mocht ontvangen.

De technische goedkeuring met certificaat ‘Venster- en deursystemen met profielen uit pvc’ verleend aan de Deceuninck Zendow#neo Premium-serie, is al de tweede bekroning voor de in België ontwikkelde technologie. In 2015 sleepte die technologie immers al de Innovation Award voor de Benelux in de categorie Hybrid Product in de wacht, uitgereikt door de Society of Plastic Engineers.

De technische ATG-goedkeuring die Deceuninck onlangs ontving, is een uitermate belangrijke bekroning. In tegenstelling tot bv. CE-markeringen, die wettelijke verplichtingen zijn om een product op de markt te mogen brengen en aantonen dat het product in kwestie in overeenstemming is met de Europese richtlijn 89/106/EEG (bouwproductenrichtlijn), gaan technische goedkeuringen zoals ATG (of zoals KOMO in Nederland) een stap verder: het zijn extra kwaliteitseisen die op louter vrijwillige basis aan producten worden opgelegd. Ze bieden dus bijkomende garanties. Het feit dat Deceuninck er werk van maakt om zijn producten vrijwillig te laten certificeren, toont aan dat de marktleider in PVC profielen topkwaliteit hoog in het vaandel draagt

De integrale ATG-certificaten kunnen zowel in het NL als FR gedownload worden via de website van Deceuninck

terug naar overzicht