Bonus totaalrenovatie

Als u minstens 3 premies van de netbeheerder aanvraagt (of minstens 2 premies combineert met een ventilatiesysteem) binnen een periode van 5 jaar én aan alle voorwaarden voldoet, dan krijgt u bovenop die premies van de netbeheerder nog een bonus. Hoe meer energiebesparende maatregelen u combineert, hoe hoger de bonus zal zijn.

- Isolatie van dak of zoldervloer (+30 m²)
- Spouwisolatie, buiten- of binnenisolatie van gevels (+30 m²)
- Vloerisolatie (+30 m²)
- Nieuwe beglazing (+5 m²)
- Zonneboiler
- Warmtepomp
- Ventilatiesysteem

Nieuwe installaties of toestellen komen ook in aanmerking voor de bonus (zoals warmtepomp, zonneboiler; ventilatiesysteem)

Het bedrag van de bonus is afhankelijk van het aantal werken dat je laat uitvoeren binnen een periode van 5 jaar. Vanaf het uitvoeren van 3 werken heeft me er recht op :

- 3 werken     : 1.250€
- 4 werken     : 1.750€
- 5 werken     : 2.750€
- 6 werken     : 3.750€
- 7 werken     : 4.750€

Het totaalbedrag van de bonus is geplaffoneerd tot 25% van de totale investerling. Appartementen hebben recht op de helft van dit premiebedrag.

De toekenning van de totaalrenovatiebonus gebeurt automatisch. Zodra netbeheerder Fluvius vaststelt dat er voor een woning of appartement drie investeringen werden uitgevoerd die in aanmerking kunnen komen voor de totaalrenovatiebonus, zal Fluvius u contacteren met de melding dat u een totaalrenovatiebonus krijgt.

Meer details zijn te vinden op de website van Vlaanderen